Svenska English العربية
Musikkompis

Dela ditt musikintresse med människor från olika kulturer.

Vi vet att musik är en stark förenande kraft. Därför startar vi nu Musikkompis, tillsammans med mobiloperatören 3 , för alla som vill mötas genom musik. Det kan vara allt från att spela musik tillsammans, lyssna eller prata musik över en fika.

Här kan du se andra musikkompisar och deras musikmöten

Bahar Hasko, en 25-årig, kurdisk engelskalärare, föddes i Kamishlo i Syrien. I dag bor och studerar hon i Sverige. Bahar och Eva Dahlgren träffades en dag och pratade om musik som språköverskridande. I slutet av dagen överraskades Eva av Bahar, som hade anordnat att en barnorkester spelade Evas klassiska ”Vem tänder stjärnorna”

Naim Kassis, 45-årig pianist från Aleppo i Syrien, kom till Sverige för ett drygt år sedan och hamnade på ett asylboende i norra Sverige, där han under året har gett ett flertal konserter. En kall vinterdag träffades han och Sabina Ddumba, och tillsammans spelade de en version av Sabinas ”Not too young”, vilket lockade hela förläggningen att ta del av mötet.

Filipe Minhava är en 19-årig gitarrist från Portugal och bor sedan tre månader hemma hos en kompis i Högdalen. Filipe och Little Jinder möttes på Södermalm i Stockholm och lärde känna varandra under en dag där de besökte en loppmarknad, kollade på LP-skivor och åt på restaurang, innan de rundade av sitt möte med att tillsammans sjunga La Bamba på en karaokebar.