Svenska English العربية

Bli Fikakompis

Träffa en person med liknande intressen på ett kafé i cirka 1 timme, fika och prata svenska. En person är ny i Sverige och en person har bott i Sverige länge*. Det är det vi kallar för en Kompisfika. Du måste kunna träffas i Göteborg, Jönköping, Kalmar, Linköping, Malmö, Stockholm, Umeå, Uppsala, Västerås eller Örebro.

Så här blir du en Fikakompis:

1. Svara på några frågor. Tryck på "Bli Fikakompis"-knappen och fyll i formuläret. Det är gratis att registrera sig. Du får ett bekräftelsemail när vi har tagit emot ditt formulär.

2. Matchning. Vi skickar ett email med kontaktuppgifter till din fikakompis.

3. Första kontakten. Du tar kontakt med din fikakompis inom 3 dagar och bekräftar datum, tid och plats för er fika.

4. Fikan. Ni träffas på ett kafé i cirka 1 timme och övar på att prata svenska. Skicka gärna ett foto från er fika och berätta vad ni gjorde.

5. Vad händer sen? Vi kontaktar dig efter kompisfikan för att få veta hur du tyckte att det var. Om du tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses. Du kan också logga in och göra en ny anmälan för att träffa en ny person eller helt enkelt vara supernöjd över att ha varit någons fikakompis!

*Vi låter varje person själv bestämma hur han eller hon vill definiera sig, så det är du som bestämmer om du definierar dig som ny eller etablerad. Som ny svensk vill du lära dig prata bättre svenska, det spelar ingen roll hur lång eller kort tid du har bott i Sverige. Som etablerad svensk har du svenska som modersmål eller motsvarande, har bott i Sverige under lång tid och kan lära ut svenska.

Vi förmedlar första kontakten till en fikakompis som du träffar 1 gång (om ni inte kommer överens om annat). Vill du träffa en ny fikakompis, loggar du in och gör en ny förfrågan.

Emma och Cecilia

I Kompisbyrån övar vi svenska och fikar.
Vill du vara med?

Träffa en ny fikakompis på ett kafé i 1 timme, fika och öva svenska. Ni vet på förhand att ni har några liknande intressen att inleda samtalet med. Vi kallar det för Kompisfika.